Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Memória karkötő készítése

2015. március 18. - Naning

Amire az elkészítéshez szükségünk lesz:

- memória karkötő alap
- gyöngyök amiket a karkötőre fűzünk
- kúpos fogó
- memóriadrót vágó fogó (ha nincs memóriadrót vágó fogónk, a sima csípőfogó is tökéletes lesz)

Kezdjük a memória karkötő egyik végén, a kúpos fogóval, képen látható módon hajlítsunk hurkot a drót végére. A memória drót nagyon kemény, merev anyag, nehéz alakítani. Próbáljuk az egyik újjunkkal alulról kitámasztani a drótot, hogy stabilabban fogjuk, és így könnyebben formálhassuk. Ha megvagyunk a hurokkal, kezdjük felfűzni a gyöngyöket a memória karkötő alapra.
blora1.jpgMiután felfűztük az összes gyöngyöt, a memória drótvágóval, vagy a csipőfogóval vágjuk el a drótot, kb 10 mm ráhagyással. A drót végére is hajlítsunk egy hurkot, ugyanúgy mint az elején. Itt is figyeljünk az alátámasztásra, stabilitásra, így könnyebben alakíthatjuk a drótot szabályos hurok formára.

blora2.jpg

És ezzel készen is van a memória karkötő. A végeken a hurkot díszíthetjük a gyöngyökhöz illő ékszerdísszel, charmmal, gyöngyökkel, fityegőkkel, vagy akár a manapság nagyon divatos bojtokkal :)

A memóriadrótra igazából bármit felfűzhetünk, gyöngyöt, ásványokat, kagylót, de akár fonatokon is átvezethetjük. Csak a fantáziánk szab határt ;)

blogra.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr977280393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása