Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Hablicsek Melinda és csodás gyöngyékszerei

Naning Portré 1. rész

2015. március 16. - Naning

Újonnan induló Portré sorozatunkban minden alkalommal egy-egy tehetséges alkotót, tervezőt szeretnénk bemutatni Nektek. A nagyközönség számára eddig még talán kevésbé ismert kreatív alkotókról - leginkább ékszerkészítőkről - és munkáikról szeretnénk többet megtudni, illetve tevékenységükbe szeretnénk egy kis bepillantást kapni.

Első alkalommal Hablicsek Melindáról, és gyönyörű gyöngyékszereiről olvashattok:

hm2.png
Hablicsek Melinda vagyok. Tolna megyében, Dombóváron élek családommal. Két gyermekem közül nagylányom felnőtt, egyetemista, kisfiam még általános iskolába jár. Mindennapjaimat nagy részt saját vállalkozásunk tölti ki, amelyet évekkel ezelőtt alapítottunk párommal. Munkavédelmet, tűz- és környezetvédelmet szolgáltatunk cégeknek, vállalkozásoknak. A családom és a munkám mellett szabadidőmben gyöngyékszer készítéssel foglalkozom. Szorgalmas családomban nagy hagyománya van az alkotó tevékenységnek. Az ékszerkészítés örömteli kikapcsolódást, a szabadidőm értékes eltöltését jelenti számomra.

A gyöngyfűzés régi vágyam volt. Mindig csodálattal töltött el az ékszerek látványa, de sosem volt elég időm és energiám ahhoz, hogy egy új, szabadidős tevékenységnek komolyabban neki fussak a korábbi, kötött idejű munkahelyem mellett. Amikor sikerült váltanom, a vállalkozásunk mobilitást, kötetlen munkaidőt és szabadidőt is teremtett számomra. 2013 óta foglalkozom komolyabban a gyöngyfűzéssel. Az első munkám népi gyöngygallér volt, amit sok-sok gallér követett. A népi gyöngygallérok általában netting technikával, valamint kása gyönggyel készülnek. A netting technika mellett más fűzési módokat is megtanultam. Szívesen fűzök ékszereket peyote, herringbone, raw, craw technikával. Érdeklődöm a gyöngyhímzéssel készített, valamint a sujtás ékszerek iránt. Hasonlókat ez idáig nem készítettem, de biztosan kipróbálom majd. Érzem, hogy nem tudok lehorgonyozni, annyi mindent szeretnék megtanulni.
20140626_101342.jpgMinőségi cseh és japán gyöngyök, swarovski kristályok és alapanyagok felhasználásával készítem az ékszereim. A kedvenc színem a fehér és árnyalatai. Elsősorban az alkotó tevékenység iránti igény és a gyöngyfűzés  szeretete az, ami inspirál. De rendkívül inspiráló tud lenni az elismerés, a vásárlói megelégedettség.
20141123_102051.jpgRengeteg ékszert készítettem az elmúlt két évben. Legközelebb azok az ékszerek állnak hozzám, melyekkel sokat dolgoztam, szinte hozzám nőttek. Azt szeretem a legjobban, ami munkás, nagy falat, nem baj, ha hetekig készül!

Az ukrán krizáimra vagyok - talán és eddig - a legbüszkébb:
20150227_083521.jpgAz egyszerűbb, kisebb ékszereket pár óra alatt is elkészítem, de a nagyobbak, technikásabbak napokig, de akár hetekig is készülhetnek. A népi gyöngygallérjaim mintáit többnyire magam rajzolom. A tervezés, a mintarajz készítése, a színek párosítása és kipróbálása önmagában is jelentős időt igényel. A fűzés csak ezután következik. Ez a befektetett munka és a készítésre fordított idő befolyással van az árképzésre is. Fontosnak tartom elmondani, hogy ez nagyban meghatározza az ékszerek árát.
20140603_164317.jpg

Természetesen modern ékszereket is készítek, az internet kimeríthetetlen tárháza az ingyenes mintáknak és ötleteknek. Az ékszereim között minden korosztály megtalálhatja a számára tetszőt és megfelelőt. Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a szépet, aki szereti a gyöngyékszereket, aki az egyedit és különlegeset keresi. Szívből ajánlom azoknak, akik nem viselhetnek fémekből készült ékszereket. Többen vásárolnak ajándékozási szándékkal is.

20141120_103205.jpgGondolataimat Napoleon Hill soraival zárom és nagy szeretettel kívánok gyöngyös társaimnak örömteli alkotó munkát! Szívből kívánom, hogy az alkotókedv senkit ne hagyjon el! ♥

„ Dédelgesd álmaid és terveid, mert lelkedből fogantak;
   nyomukban valósul meg mindaz, amit elérsz.”

Melinda ékszereit az alábbi oldalakon megtekinthetitek, és meg is vásárolhatjátok, de egyedi megrendeléseket is szívesen elkészít. Szeretettel vár minden kedves régi és új érdeklődőt és vásárlót :)

http://melindaekszer.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/melindaekszer

http://facebook.com/hablicsekm

hablicsekmelinda69@gmail.com

 




 

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr517270297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása