Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Harmónika nyaklánc

2015. február 19. - Naning

Amire a harmonika nyaklánc elkészítéséhez szükségünk lesz:

4-1.jpg


- egy darabkafilc, vagy bármilyen erősebb tartású anyag
- olló
- ragasztó  + ecset
- tű + cérna
- 4 db szalag (különböző, vagy egyforma színben, ahogy tetszik)
- szerelőkarika
- kapocs
- 4 db zsinórvég
- egy darabka vastag kötél, zsinór, fonat, vagy bármilyen vastag szál tetszés szerint (méretben a zsinórvéghez illő)

1.
A filc anyagunkra ragasszunk fel két szál szalagot egymás mellé párhuzamosan, ellentétes irányban, a képen látható módon. A két szalag egymás fölött egy négyzetet alkosson, tehát a négyzet szélessége egy szál szélességének a kétszerese legyen. A ragasztót ecset segítségével könnyebben felhordhatjuk az anyagra, egyenletesebben eldolgozhatjuk, mintha simán a tubusból nyomnánk. Erre a célra az E6000 ipari erősségű ragasztót ajánljuk, melyet egyenletesen vigyünk fel a ragasztani kívánt területre. Kb 5 perc alatt átlátszóra  szárad. A teljes száradási ideje 24 óra, tehát miután elkészültünk a nyaklánccal, célszerű még egy napig pihentetni, száradni hagyni használat előtt!




2.
Az előzőhöz hasonlóan ragasszuk fel a másik két szalagot az előzőek tetejére ellentétes irányban. Az szalagok szélére is kenjünk, hogy ne álljanak el egymástól az alsó és felső szalagok. Bár az E6000 ragasztó teljesen átlátszóan szárad, ügyeljünk rá, hogy ne nyomódjon ki a szalagok szélén. Ne vigyünk fel túl keveset, de nem is kell eláztatni az anyagot a ragasztóval.




 3.
Kezdjük el hajtogatni a nyakláncot.
Hajtsuk vissza ellenkezőleg a párhuzamos szálakat, majd az így keletkezett hurkokon keresztül hajtsuk át az ezekre merőlegesen elhelyezkedő szalagokat.





4.
Ha egy réteg készen van, óvatosan egyengessük ki mind a négy szalagot, hogy teljesen egyforma hajtások keletkezzenek. Szépen tapogassuk le őket. Ha készen van jöhet a következő réteg, és így tovább, amíg el nem érjük a kívánt hosszúságot.
Figyeljünk, hogy amennyire lehet egyforma négyszögeket hajtsunk, hogy a végén egyforma szélességű legyen a nyaklánc.
Ha elég hosszú már, hogy stabilan tartsuk, vágjuk le a kilógó anyagdarabot, hogy ne zavarjon, így könnyebben dolgozhatunk vele.

5.
Ha elég hosszú a nyaklánc, ragasztóval dolgozzuk el a végét. Kenjünk ecsettel vékony réteg ragasztót a nyaklánc végére, majd hajtogassuk rá az utolsó réteget. Alaposan nyomkodjuk le a végét. Ha ezzel készen vagyunk, vágjuk le a kilógó maradék szalagvégeket.


     





 

 


6.
Vágjunk egy a végéhez méretben illő darab filcet, majd ragasszuk rá a végére. Itt is figyeljünk, hogy ne kenjünk rá túl sok ragasztót, majd szépen, egyenletesen tapogassuk le.

     4-12.jpg          4-11.jpg












 
7.
  Ezzel el is készült a nyakláncunk nagy része.               

8.
Most jöhet a könnyebbik része a harmónika nyakláncnak. Vágjunk le egy darabot a kötélből, és ragasszuk rá a zsinórvégeket mindkét oldalára.
Ez után vágjunk le egy kisebb, kb 1,5x1,5 cm-es filcanyag darabot, és varrjuk rá a zsinórvéget a közepére, amit már ráragasztottunk a kötélre.





 
9.
Ha ezzel megvagyunk, ragasszuk fel a hajtogatott nyaklánc végére ezt a filcdarabot. Ugyanezeket a lépéseket végezzük el a másik oldalon is.

 
10.
Szereljünk a zsinórvégekre színben hozzá illő szerelőkarikát, valamint az egyik oldalra egy tetszőleges formájú, típusú kapcsot. A túloldalra szerelhetünk egy kis darab láncot is, így ha minimálisan is, de állítható lesz a nyakláncunk. 


4-19.jpg
Ezzel el is készült a harmónika nyakláncunk!
                                                                              
A fenti harmónika nyakláncot Jennifer Loiselle Tissage kollekciójának nyakláncai ihlették, de a magyar Karman Jewelry ékszerei között is találhatunk hasonlót.
 


tutorial: I spy diy

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr607190521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása