Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Howlit

Naning Ásványkalauz 1. rész

2015. február 25. - Naning

A howlit (magnezit) festetlen állapotában matt fehér, elefántcsont színű ásvány, fekete/barna színű erezettel. Lelőhelyei: Kanada, Mexikó, Törökország, USA, Zimbabwe. Nevét Henry How vegyész, geológus, ásványkutatóról kapta, aki először talált rá erre az ásványra 1868-ban, a kanadai Új-Skóciában. Festett állapotban türkenit néven kerül forgalomba, neve kissé megtévesztő, mert ugyan nagyon hasonlít, de nem azonos a türkiz nevű ásvánnyal. Épp ezért szokták még fehér türkiznek is nevezni. Festve rengeteg színben elérhető, gyakran készülnek howlitból, dísztárgyak, kis faragványok, illetve gyöngyök, kabosonok, ékszeralkatrészek.

howlite6.jpg

Gyógy- és pszichikai (feltételezett) hatásai:
Bórtartalma révén befolyásolja a gyomor- és bélflórát, ezzel enyhíti a hányingert, az émelygést, a gyomorégést, a görcsöket és a hasmenést. Segíti a fogyást, salaktalanítást, serkenti az anyagcserét.

A nyugalom kövének is nevezik: segíti a belső nyugalom és kiegyensúlyozottság érzésének elérését, a bizalom és harmónia fenntartását. Elősegíti az idegrendszer ellazulását. Erősíti az akaratot és a kitartást, feloldja blokádjainkat, amelyek gátlásokat és komplexusokat okoznak.

Hozzárendelt mágikus hatás:
A párnánk alá helyezve megvéd a rémálmok ellen, és mély, nyugodt alvással ajándékoz meg.

Csillagjegyei:
Mérleg, Ikrek

140d315cf8401676d598a11655044db3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr627218123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása