Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Apró trükk a fúrt zsinórvég használatához

2015. március 11. - Naning

A fúrt (hurok nélküli) zsinórvéget használhatjuk szerelőpálcával, vagy fonalékszereknél esetleg erős tartású, színben hozzá illő memória dróttal. Azonban előfordulhatnak olyan esetek, amikor a memóriadrót teljesen ki van zárva, mert nincs hol elvezetni, a szerelőpálca meg esetleg macerás lehet, hogy a hajlításnál ne menjen szét az ékszer, pl. fonott ékszereknél. Ekkor jöhet jól ez az apró trükk, amihez csupán a következőkre lesz szükségünk:

- fúrt zsinórvég
- ragasztható fülbevaló alap
- gyorsan kötő, átlátszóra száradó ragasztó (pl. GS-Hypo Cement, vagy akár pillanatragasztó)
- valamilyen vékony erős rúd, ami olyan vastagságú, hogy még beleférjen a zsinórvégbe (pl. egy filctoll)
- fogó

1.jpg

Mostanra talán már beugrott, hogy mire is gondolhatunk, de azért megmutatjuk:

1. Vékonyan vigyük fel a ragasztót a fülbevaló alapunk belső felére (nem azt a felét, amelyiket általában ragasztani szoktuk, hanem a túloldalát). Óvatosan, nem kell túl sokat tennünk rá. Ha pillanatragasztót használunk, érdemes egy kis ragasztót kinyomni egy kis tálkába/tégelybe, és abból valamilyen vékony pálcával, akár pl fogpiszkálóval felvinni a ragasztót, mert a pillanatragasztó nagyon könnyen megszalad, és nem csak a fülbevaló alap fog odaragadni a zsinórvéghez, hanem mi is...

2.JPG

2. Illesszük bele a zsinórvég furatába a fülbevaló alapot, feszítsük meg, hogy a ragasztó egy picit megkössön.

5.jpg

3. Támasztó rúdnak mi egy kis kalapácsot használunk, de jó lehet lapos végű filctoll, vagy akár egy fakanál is. Tegyük bele a zsinórvégbe, szorítsuk fel a fülbevaló alapot a tetejéhez, így egy fogó segítségével vagy akár kézzel is könnyen és pontosan meg tudjuk hajlítani a fülbevaló alap tüske részét.

6-7.png

4. Ezután már nincs más dolgunk csak a szokott módon egy hurkot hajlítani a fülbevaló alap végéből, és már meg is vagyunk. A zsinórvéget így a hurkos zsinórvégekhez hasonlóan, könnyedén, ragasztva is használhatjuk.

8.jpg

Igazából nem lenne feltétlenül szükség rá, hogy a fülbevaló alapot beleragasszuk a zsinórvégbe, de így nem fog mozogni a hurok, stabilabb lesz, könnyebben használható.

9.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr1007260715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása