Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Zsinórkarkötő feltúrbózva :)

2015. április 28. - Naning

Pár éve már hódítanak a csomózásos technikával készült zsinór ékszerek, de talán egy kicsit már egyhangúaknak, unalmasnak érezhetjük őket. A színek és a végek variálásán kívül még számtalan lehetőség akad, hogy hogyan tegyük őket kicsit izgalmasabbá, különlegesebbé, csak a képzeletünk szab határt. Íme egy idea a sok közül ami inspirációul szolgálhat, és ami elindíthatja az ötletlavinát ;)

Amire szükségünk lesz az elkészítéséhez:

1_2.jpg- olló
- fogó
- zsinór
- hímzőfonal
- mérőszalag
- ragasztó
- tű (nagy lyukú amibe a hímző fonal is befűzhető)
- strasszok, strasszos láncok, szegecsek, vagy bármilyen egyéb díszítő kellékek
- kapocs (legjobb a nagy méretű karabiner kapocs)
- ragasztószalag / szigetelőszalag
- filctoll

1.  Első lépésként mérjük le a csukló méretét, ehhez fogjuk igazítani a karkötőt, hogy tökéletesen álljon:
2_2.jpg

2. Ezután vágjunk egy ugyanolyan hosszúságú zsinórdarabot, mint amekkora a csuklónk kerülete volt. Válasszuk ki a használni kívánt kapcsot, majd annak a hosszával rövidítsük meg a zsinórdarabot. A továbbiakban ez lesz a mércénk, ehhez fogjuk igazítani a karkötő méretét. Egyszerűbb az elején csinálni egy mérce zsinórt, mint a félkész ékszerünket folyton a csuklónkhoz próbálgatni hogy jól esz e a méret ;)

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-003.jpg

3. A következő lépésben elkezdjük a csomónkat elkészíteni. Vágjunk le két darab zsinórt,legalább 50cm hosszúakat. Hajtsuk félbe őket, majd a végeit igazítsuk, és erősítsük össze ragasztószalaggal a képen látható módon:

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-004.jpg

4. A következő képek alapján, a szálakat lekövetve készítsünk el a csomónkat. Leírjuk lépésről lépésre is, hogy melyik szálat mikor hova hajlítsuk, tegyük, bújtassuk, de személyes tapasztalat alapján sokkal könnyebben elkészíthető, ha csak a képet nézve leutánozzuk a lépéseket. ..de persze mindenkinek más a jobb így ahol lehet le is írjuk hogyan csináld ;)

Tehát először csináljunk egy hurkot az egyik szálból, úgy hogy a ragasztószalaggal összeragasztott vége legyen a másik alatt (a)
etsy-howto-sailorsknot-bracelet-6ab.jpg5. Ezután a másik szálat helyezzük az előzőre a képen látható módon:

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-7ab.jpg

6. Ezután a ragasztószalagos végét (A) húzzuk át a másik ragasztószalagos rész alatt (a), majd a hurok felett (b):

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-8ab.jpg7. Most már kirajzolódni látszik a csomó, csak egy lépés van hátra. A felső zsinór ragasztószalagos végét (A) hajlítsuk fel a kép alapján:

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-10ab.jpg

8. Ezzel a kis perec szerű csomónk már el is készült, most már csak kézzel ki kell egyengetnünk, hogy feszes, egyenletes legyen:

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-11.jpg

9. A következő lépésben vágjuk el a kötelet a ragasztószalagok közepénél

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-005.jpg

10. Most lesz szükségünk a mérce zsinórra, hogy méretre igazítsuk a karkötőt. Helyezzük a csomó alá, nagyjából középre:
etsy-howto-sailorsknot-bracelet-006.jpg11. Hajlítsuk vissza a hurkos végét a szálnak úgy, hogy a mércezsinór végénél találkozzon a ragasztószalagos szál, és jelöljük be filctollal, hogy meddig ér.

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-007.jpg12. A jelölésnél szintén tekerjük körbe ragasztószalaggal, és vágjuk is el középen, ahogyan korábban a fenti szálat. Ugyanezt a lépést végezzük el a másik oldalon is:

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-016.jpg

13. Húzzuk rá az alsó szálakra a kapcsot, majd hajlítsuk vissza a helyére, és az egészet erősítsük össze újra ragasztószalaggal (ha nagyon biztosra akarunk menni, hogy ne jöjjön majd szét a karkötő, össze is varrhatjuk a szálakat). A másik oldalon is végezzük el ugyanezt:
etsy-howto-sailorsknot-bracelet-017.jpg

etsy-howto-sailorsknot-bracelet-018.jpg

14. A ragasztószalagokat tekerjük be hímzőfonallal:
20.jpgA végét úgy dolgozhatjuk el, hogy csomózzuk, majd a szálat tű segítségével visszahúzzuk alul feszesen, így a csomó rejtve marad. A végét ollóval levágjuk. Mindkét oldalon végezzük el ugyanezt:
etsy-howto-sailorsknot-bracelet-21-24.jpg16. A fonalas részt jelen esetben strasszköves lánccal díszítettük, ezt egyszerűen csak odaerősítettük a strasszkövek közti üres részeken amikor a fonalat tekertük:

281.jpg

De ezen kívül sokféleképpen, bármilyen strasszal, dísszel, vagy szegeccsel díszíthető, használhatunk több színű hímzőt, bőrt, drótot, láncot, bármit! Az egyszerű zsinórok helyett választhatunk vastagabb kötelet, fonatot. Ahogyan az elején írtuk, csak a képzeletünk szab határt :)

És íme az eredmény:00_1.jpg

d.jpg

 

Köszönet a tutoriálért az Etsy Blog-nak! :) Thanks for the tutorial Etsy Blog!

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr377405608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása