Minden ami gyöngy és ékszer

Naning♥

Nyári kagyló nyaklánc

2015. február 20. - Naning

Amire szükségünk lesz a kagyló nyaklánc elkészítéséhez:

- lánc
- kapocs
- szerelőkarikák
- kagyló darabok
- fogó
- kézifúró + vékony fúrófej
- fényes lakk spray
        

tut5_3.jpgtut5_7.jpg         

 

 

 

 

    



1., Válasszunk ki néhány kagylót, figyeljünk rá, hogy ne legyen se túl vastag, se túl vékony. Így a saját dolgunkat könnyítjük a lyukak kifúrásánál :)

2., Fúrás előtt tegyük jeges fürdőbe, vagy néhány percre a hűtőszekrénybe a kagylóinkat, fúrás közben így megelőzhetjük a kagylók berepedezését, elpattanánását.

3., Válasszuk ki a megfelelő fúrófejet. Ne legyen túl vastag, de ügyeljünk rá, hogy a választott szerelőkarikák átférjenek majd a furaton. Ne fúrjuk nagyon közel a kagyló széléhez, mert könnyen elpattanhat, és kezdhetjük előről.. tapasztalat... ;)


4., Ha megvagyunk a fúrással, fújjuk le átlátszó fényes lakkal a kagylóinkat, így még elénkebbek, csillogóbbak lesznek. (Természetesen ez elhagyható, ha úgy jobban tetszik) Majd hagyjuk száradni a lakkon feltüntetett száradási ideig. Ne legyünk türelmetlenek, mert csúnya újjlenyomatos, maszatos lesz a kagylónk.

5., Ha teljesen megszáradtak a kagylóink, a szerelőkarikák segítségével egyenként erősítsük oda a lánchoz a kagylódarabokat. Mielőtt véglegesen rászerelnénk, érdemes összeállítani, egymáshoz nézni a kagyló darabokat, hogy milyen sorrendben, hogy mutatnak jobban egymás mellett.

6., Ha mindezzel megvagyunk, már csak egy kapcsot kell tennünk a lánc végére, és már hordhatjuk is az igazi nyári kagylónyakláncunkat :) Figyelem! Napbarnította bőrön mutat igazán ;)

Úgy gondolom az az igazi, ha a nyaralás alatti strandolás során gyűjtjük össze a kagyló darabokat, csigákat, vagy akár apró kavics darabokat amiből elkészíthetjük ezt a nyakláncot, így szuper kis emlék, vagy akár ajándék lehet belőle. De ha erre nincs lehetőségünk, vagy épp a vakáció során már ebben a nyakékben szeretnénk sétálni a tengerparti naplementében, akkor a Naning oldalán is válogathatunk a rengeteg formájú, és színű kagyló, és csigaház között. Némelyiknél még a fúrást is megspórolhatjuk ;)  KATT IDE :)

                             

tut5_5.jpgtut5_6.jpg

Forrás: Play by Marly

A bejegyzés trackback címe:

https://naning.blog.hu/api/trackback/id/tr587191415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása